18 november 2016
19:00

JÖNKÖPING BANDY B

Referat: WAGGERYDS IK - JÖNKÖPING BANDY B

Hemma premiär i Vaggeryd 18 november efter några dagars regnande och blåsande! Skulle det vara möjligt, ja det var nog många som undrade både hemmaspelare och motståndare. Men visst fungerade det, lite knottrigt å tungt å åka blir det ju över allt i dåligt väder…… Heder åt ismakare och nya grejer i maskinrummet. Matchen mot våra motståndare Jönköping/Månsarp började i ett snabbt tempo med hög press från vår sida vilket resulterade i hörna i 4 minuten som Viktor Hjelm förvaltade på bästa sätt, passning Niklas Hedin.1-0 följdes upp med 2-0 i sjätte min genom David Lagerstrand där Viktor Bäckdahl fint passade fram bollen i svårt läge. 3-0 i åttonde min kom efter en målvaktsretur målskytt Sebastian Hultman som tryckte in sitt första A-lagsmål grattis även till honom. Jön/Månsarp tog då timeout för och få stopp på målskyttet, men det dröjde bara fem min så pricksköt Calle Arnoldsson 4-0 passning Henric Tälth. Innan första halvlek var tillända reducerade våra motståndare två gånger. En missad straff från vår sida har vi redan glömt bort…Andra halvlek började i samma höga tempo som första, med snabbt mål redan i 48 min genom David lagerstrand passningsläggare Calle Arnoldsson . Efter det målet sjönk spelkvaliteten då matchen rycktes sönder av utvisningar och lite allmänt slarv i uppspelen. 7-2 gjorde Viktor Hjelm även om domaren ville ha det som självmål! Men siktar man på mål, och det råkar styra på en motståndare, då får man målet. I matchens sista minut kom årets första mål för Niklas Hedin på passning från David Lagerstrand där med fastställdes slutresultatet 7-2…
Sammanfattning! Stundtals bra bandy, men vi kan bättre, hoppas och tror vi att alla tycker och tänker… Vårt försvar gjorde åter ett bra intryck med resoluta och säkra brytningar. Jonte Bäckdahl gör åter en kanonmatch som tillsammans med David Lagerstrand var bäst i ett jämt Wik. / Häger